Jaga la etika ketika berbicara....


KUALA LUMPUR - Hanya menulis ayat: 'Ke nak aku baling bom petrol di sana plak? harga boleh runding' menerusi laman sosial Facebook, seorang pelajar dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini semalam.

Pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan (ASWARA) itu dihadapkan atas tuduhan menghantar komen berbentuk ancaman yang berkaitan dengan isu bakar gereja dan penggunaan kalimah Allah.

Tertuduh, Mohamad Tasyrif Tajudin, 25, hanya mengangguk kepala tanda memahami pertuduhan yang dibacakan di hadapan Majistret Ho Kwong Chin.

Namun, tiada sebarang pengakuan direkodkan daripada pelajar tahun pertama tersebut.

(so, sila jaga2 dgn komen yg korang post samada di facebook atau blog) - pesanan layanan khidmat masyarakat ikhlas dari aku...

2 069 comments:

Mimie.Candy Cane said...

thanx for this entry.aku tak sempat bce paper ritu..

kadang2 bile kt alam maya,dah luper etika sekejap.same2 la kite beringat

Put3nia said...

sekarang ni ape2 pun saman..dah jadi trend...tq for khidmat masyarakat tu...template baru erk..smart!

Post a Comment

Video Gallery

.