::TeNtAnG aKu:: aKu DaN dUiT TaK dAPaT DiPiSaHkAn...,

hihai sume...
dah lame aku x masukkan entry dalam blog aku ni...
sulkmekasih kepada sume yang dah menghantarkan jawapan korang...
nonsensekali ni aku masukkan entry pasal story life aku la, aper yang aku dah buat sepanjang minggu ni... hehehe...laugh


tapi kisah aku yang paling bestnye adalah pada ari jumaat malam sabtu lepas la...
mase tu aku g kondo klien aku, dier jemput kenduri durian la.. hahaha...laugh
aku makan durian jer nak dekat 5 bijik aku sorang...
pastu aku mula la rase peninghypno, badan pun dah rase panastired,
rase macam x larat dah nak bergerakhelp, urghhhh!!!!
aku lepak kat situ sampai pukul 12 pagi... baru la aku balik..dunno

**********


tapi aku x balik ngan tangan kosong... hehe...laughlaugh... aku dapat duit lagi seratus hengget... adehhh...dead...

aku dapat upah la sebabnye aku kan suke wat keje2 part time ni walaupun aku mmg ade keje fulltime pun... tapi aku x campur adukkan 2-2 keje ni...
well, showoffaku x leh idup tanpa duit sebenarnye sebab aku dan duit macam xleh dipisahkan...
huhu... tapi aku ni bukannye seorang pemboros, k??

aku suke kumpul WANG... hahaha...laugh
orang kate ape, workaholic eh?? hoho...

**********

dah tibe lewat tengah malam tu, aku pun kene la balik umah... kang nanti aku kene marahangry ngan atuk aku pulak pasal balik lewat malam, nanti dier ingat aku lepak2 join geng mat rempit pulak... arghhh...cry hard i'm not MAT REMPIT .....

so, dalam perjalanan balik tu, aku kene tahan ngan PAK POLISI la pulak... aiyaaa...dead
ape lagi laaa ni....

PAK POLISI : Dik, bagi IC ngan lesen..
AKU : Nape ni encik??
(sambil aku bagi IC ngan lesen aku)
PAK POLISI : Saye tengok awak bawak moto semacam jer??
AKU : Erkk??? Semacam camne pulak tu encik?
(aku tanye balik sebabnye aku pun tengah blur la)
PAK POLISI : Ye la, bawak moto slow2 jer.. Macam ader wat salah je??
AKU : Hah?? Bawak slow2 pun salah ker??
(x kan aku nak bawak laju2 pulak??)
PAK POLISI : Ko ni macam mabuk jer? Ko baru balik minum yer??
AKU : A'ah, tadi saye minum takut tercekik la... Tapi encik, kat badan saye ni ader bau arak ker encik??
(aku ngan loyer buruk aku... yang polis tu pulak g hidu badan aku.. hahaha...)
PAK POLISI : Eh, bau durian kuat la ko ni...
AKU : Haa... Tu la.. Mase bile pulak saye minum...
PAK POLISI : Nah, amik balik ko punye ni...
(polis tu bagi balik IC ngan lesen aku... ape lagi, aku pun blah laa....)

**********

Keesokannye pulak....

aku dapat 200 hengget lagi dari klien aku yang lain... hahaha laughlaughlaughlaugh

**********

pastu ader pulak org jual kat aku notebook yang agak cute gak ler...

sebabnye ader tempat pemegang...showoffhehehe...


bile skali tengok macam budak2 punye kan?? cute sgt2...sulk


hahaha..laughtapi bukan sebarang budak2 punye notebook tau... leh running OS windows XP tu...laughtapi sayangnye skrin rosak ler...crytu yang dapat harge murah tu, RM100/= jew...



arghhh.. x kire la... asalkan notebook ni ader Wi-Fi... huahaha... skrin dier 7" lak tu... yeayyyy....nonsenseskrin rosak aku leh repair sendiri ler...

**********

eh, panjang lak aku menaip entry ni... huhuhu... byebye



4 069 comments:

wunny_hunny said...

eyh cumil la notebook tu!
repair la skrin die tu..then pos kt sy tau!~

AuraFIza said...

isk..wat keje part time ape ni?
asek dpt duit je..
ni yg jeles nih..
share2 la..
org pn carik duit gak..
ngeee~

SwEeTFoResT said...

wahhh..chumil nye notebook..hehehe..
pandai carik wit erk..huhu..
salam perkenalan.. ^_^

::~jAy DaMiEn~:: said...

thanks sume yang komen2...
hehe... notebook ni mmg cute pun..
dah bnyak org offer nak beli mase i tgh gune kat starbucks

Post a Comment

Video Gallery

.