::~jAy @ WoRk~:: TaK TaU aPe tAJUk nAK BaGi Nie..

Salam to all of u... aku pun xtau nak post pasal ape, so aku create la title baru tentang aku kat tempat keje aku ni [...] entri aku kali ni mengenai ape aku wat di kala aku kat tempat keje... huhu... well, semalam aku gi training for SODICK AP200L EDM Wire CuT... korang sume dah tentu xtau ape gunenyer EDM wiRe CuT tu kan?? bkn wire cutter yea wahai kawan2ku yg amek course elektrikal ngan aku dolu2...

EDM ini yg name panjangnye adalah Electric Discharge Machining biasenye terbahagi kepada 2 jenis iaitu Sinker EDM dan Wire EDM...

Kat bawah ni adalah gambar model SODICK AP200L :




gambar kat bawah ni pulak adalah proses training tu..



cara masukkan drawing format *.dxf menggunekan disket...




cara masukkan data secara manual...




cara macam mane nak potong taper

::~******~::


water flushing process on job



wire cutting process on job



rupa EDM WiRe Cut dari jarak dekat



job program logo 'HONDA'... hehehe

4 069 comments:

hidayah said...

wow!! u sbg apa ?

azizan4444 said...

aku x phm lngsng pasai letrik ni bro..haha
dulu ak blaja genetic je..

::~jAy DaMiEn~:: said...

hidayah : jay keje sebagai engineer jer... hehehe...

::~jAy DaMiEn~:: said...

azizan4444 : bro, best la ko blaja pasal genetic... so, skrg ko keje ape??

Post a Comment

Video Gallery

.