FARM VILLE - cara2 nak main tipu dalam FV ni... hehehe~ [PART 2]


Hai bloggers dan peminat2 FarmVille di FACEBOOK... entri aku ni adalah mengenai game 'kebun di alam maya' yang tengah top jugak di abad ini... huhuhu~

Entri kali ini menceritakan camne nak main tipu @ 'cheat' dalam FarmVille a.k.a FV ni???
hahaha~ aku dah tau caranya... yeayyy....

mari kite mulakan.... (^_^)

kali ni aku nk bagitau 1 rahsia FV ni... di mane 'orang' korang xperlu nak pergi kat pokok mase korang "harvest"... atau pergi kat binatang kalau korang "collect egg / milk / feather / etc."...

1st thing korang kene buat adalah dgn cara kurung "orang" korang tu dalam pagar... then korang leh la "harvest" atau "collect egg / milk / feather / etc."...

sila tgk foto di atas utk contoh...

ianya amatlah mudah tetapi sudah beberapa survey dijalankan, ramai mengatakan ia agak leceh juga....

tahap kepayahan :

sekian tu saje la cheat utk FV yg aku dapat...
bermain sambil belajar, mmg menyeronokkan~ (^_^)

3 069 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

yang nih memang dok buat pun..

::~jAy DaMiEn~:: said...

bagus2... jay teringat kat game 'HARVEST MOON'...

sincerely,
✿~jAy DaMiEn~✿

Jkimikadi said...

Saya selalu kurung org kecik tu, bila upgrade farm size, asyik keluar jer org tu..hampeh tul. Tapi tak per, aku kurung jugak cam ner cara sekalipun...sampai level 34 la ni pun aku kurung gak...

Post a Comment

Video Gallery

.