[INFO] Pastikan Akaun Facebook Anda Lebih Selamat

Sejak dua menjak ni, facebook seringkali diserang SPAM. Jadi kali ni entri aku nak bagitau korang semua macam mana nak tingkatkan lagi keselamatan ketika melayari facebook. Ikuti tips dekat bawah ni :

Pergi ke Account > Account Settings > Account Security > Klik pada "change" > dan tandakan pada ruangan Secure Browsing (https)
Kalau korang ternampak status kawan korang macam ni

"Masih ada orang yg mau terkenal dan kaya raya dengan memuja setan, termasuk salah satu grup band terkenal di Indonesia ckckckck... baca selengkapnya di"

"Hahahahaha sungguh tak ku sangka ada orang yang sanggup romen tepi tangga!! SERONOKNYEE SKODENGG, muka macam kenal! Cube korang tengok, macam kenal kan"

"aku suka berbogel. aku adalah pelacur murahan. jika mahu lihat gambarku berbogel, klik link ini..enjoy ye :)"

sila JANGAN KLIK!!! ITU ADALAH SPAM!!!

ataupun korang BLOCK APPS dekat link ini "https://www.facebook.com/apps/application.php?id=206749070441"

Sekian, itu saja la info dan tips untuk korang semua. ^_^

6 069 comments:

Anonymous said...

bermanfaat,thx

jay damien said...

thanks anonymous... ^_^

Neoz_ThE_hELpeR said...

Tq tentang Tips ni JD... bguna utk pesbuker... heheheh

jay damien said...

hehehe~ welcome neoz... semalam banyak betul serangan SPAM... ^_^

NadyNad said...

wah,sungguh berguna

:)

jay damien said...

@NadyNad, terima kasih... :)

Post a Comment

Video Gallery

.